Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: WorkShop 21.3.09
Náhodou, ten, kdo tam nebyl neví, co se stalo a náhodou to appalacio zahrál výborně do autu, tak jako by to mělo být schválně. Vždy to nepokračuje dál. Navíc jako autor karambolu má právo první volby. Možná bych tu horní louku trochu zkrátil a začátek té dolní - tu jízdu po břehu bych dal pryč - trochu mi tam nesedí ty rozostřený auta - pokud to ovšem nebyl záměr. Já zatím prohlížím záznamy, takže jsem hodně pozadu. Ale mám oproti Vám všem super výhodu. A to sice, že jedu jen v SD a tudíž můžu všechny záznamy "zprznit" do nižšího rozlišení. Ale kdy to bude, to zatím netuším, páč se blíží daně a musím počítat. Možná se na to vrhnu příští týden. Tuším Pave1 měl dotaz, kdo měl jakou kameru. Já měl canon MVX20i.
njn, tak to střihněte no, já počítám jeden klip akční a druhý "film o filmu".. ten měl být soukromý, neveřejný, tam jsem se měl ukázat jak jsem dostal přes držku Audinou .-)... ale nakonec jsem to sekl i do prvního s vědomím, že se to moc nerozkřikne..njn.. spletl jsem se .-)))))) stříhejte, moje čest to přežije... dopadl jsem již mnohokrát hůř, než prosté nafackování Audi .-))
Já věděl, že appalacio je kouzelník, ale že by tam stříhal onu vlastní "tragédii", to jsem nečekal :-D) Nota bene, když tuhle upozorňoval ostatní, že to nesmí. Na vědomí tedy i těm, kdož nebyli na Setkání, že appalacio nasazoval FAKT holý život - a dokonce před vlastní ženou. Tuším, že to natočily tři stroje. :-)
první náhled klipu http://tinyurl.com/csj2st (153MB) ještě to není úplně hotové, ale kritiku přijímám .-) (pravděpodobně to zkrátím o 1-2-3min, vyměním pár záběrů, a doopravím chybky. Přesto, něco málo pro ty co s námi nebyli .-) P.S. Trochu bojuji s barvy, nebo co kamera to jiné záběry, takže má-li někdo tip jak na to, tak díky.
já taky něco splácám, ale bude to drobnost .-) .
for bd... njn, tak já to vypálím na DVD a pošlu klasicky poštou .-))
to Braveny: Objednat super počasí jsem dostal befelem od Správce. Je dobře, že jsem ho poslechl. Přivézt soudek s dvojpípou jsem Správci rozmluvil. Je špatně, že mě poslechl.
Jak už jsem tu několikrát zmínil, my v maličkých městech máme značně útlý limit přístupu na internet. Já se o něj navíc peru s dalšími 4 členy rodiny, většinou pubertálními. (čtyřnohého trhače nepočítám.) V praxi to znamená, že rozhodně nebudu z internetu stahovat óóóbrklipy, ani je nebudu internetem posílat. To si asi může dovolit někdo, kdo má ropovod. Já se musím držet starých metod, nasypat data na DVD. Vejde se na něj přes 20 minut HDV. Musím přiznat, že ta nedělní nakládačka mě natolik povzbudila, že jsem vytáhl dvě "staré" svatby a jdu je dostříhat.
I já bych chtěl poděkovat za velmi příjemně stravený víkend s přáteli, kteří přijeli do Dobrušky a vytvořili skvělou náladu, příjemné setkání s lidmi které jsem viděl poprvé a udělali na mne dobrý dojem.Moc se mi to líbilo. Díky Bobe dokonce jsi domluvil na sobotu i počasí skvělé.Nemělo to chybu!
for Eda....Pokud se ti líbí Canon HV20-30-40, ale dáváš přednost HDD, tak máš šanci je to Canon-y HG20/21, jeden s hledáčkem, AVCHD-kamery s vestavěným HDD, datovým tokem až 24Mbps, více tady www.digikamery.cz/view.php?cisloclanku=2008100001
Ale já napínal, neboj :-), to co uvádím bylo jen na vysvětlenou a pr opředstavu i pro ostatní, přišlo mi zpětně, že to působilo, jako bych to já nějak měl na starost, tím že jsem za tím PC seděl skoro samozvaně. Nevím, je to možná jen můj dojem, ale pro jistotu jsem to chtěl vysvětlit všem. A není to alibismus, jen prosté vysvětlení a omluva i ostatním, neb začátek byl i proto takový chaotický. Já pak testoval různé moje soubory, co to jako správně nebo vůbec přehraje a některým se to asi nelíbilo, co to tam furt pouštím né vlastního! ------------------------------ Možná jsem to měl dřív utnout, ale pak se to zase celé po restartu přenastavilo a opět jsme proto příliš dlouze s tím mladým hochem spekulovali a doinstalovávali... Tedy máš pravdu, ta příprava je důležitá, jak ostatně i já varuji před nákupem digi zobrazovacího řetězce dvojnásob, v IT je to mnohem složitější problematika než u analogu!
for Eda...tak nějak jsem taky doufal, že jsi se z těch dlouhých příspěvků vyčerpal .-)) Já tvůj pohled na svět beru, ale "někdy" to prostě nech jen plynou... uleví se ti .-)))). Pokud si myslíš, že jsi byl nervózní a udělali jsme si o tobě špatný obrázek, to určitě ne, příště tě rád uvidím, přesto to drobné napomenutí od Pavla ber tak nějak, jako napomenutí od více lidí (abychom nemuseli stát frontu) .-))))
To je ok, již jsme s Jelínkovci probrali, že bude lepší příště přivést (předem) vyladěnou soustavu PC - projektor. Prostě jsou věci, které život přinese (například jim přivezli ten skvělý projektor až ve čtvrtek a shodou okolností nebyl kolem vhodný noas), měkdy tak nezbude, než jít dál. To už se tak občas stane. Tak to vezmi a napni síly napříště, zkusím udělat totéž .-) .
Pavel1 -Nemám rád jednoduché výkřiky, nic není jednoduché a neexuistují jednoduchá vysvětlení a řešení nebo vstahy lidí! A já mám rád komplexnější vyjádření. Neumím prostě tak jednoduše, je v tom pak moc zlehčování věcí. Snad to nebylo tak přespříliš dlouhé počtení??? (není povinné :-) ) Kor to vysvětlení, jak jsme k tomu sezení za notebookem přišel, jak slepej k houslím, jsem považoval za důležité! Mnozí mohli nabýt dojmu, co to tam furt prasím a že s PC neumím. To bych nerad! A na tom srazu toho bylo tolik, že také nelze až tak jednoduše, do jedné dvou vět. Neumím to. :-)
Appalacio, já "klip" dělat ze záběrů jedné kamery (když na místě jich bylo dvacet .-) ) spíš nebudu (přijde mi to škoda, navíc Bd má všechny naše záběry a klípek přímo "v popisu práce" :-)) ). Ale krátký sestřih z nějakých těch záběrů do 5min určitě bude, i věřejný, jen bych to prostě nenazýval klipem (je to škoda práce, dělat polovičatou věc a snažit se ji nějak "šperkovat") . Ale pár záběrů jistě tedy někam položím .-) .
No Edo, někdy je méně více (to platí i pro příspěvky :-) ), i pro tvé "vyrušování" při projekcích. Věřím, že příště už to bude z obou stran lépe zvládnuté. Jinak každý názor je vítán, díky za něj.
for milda.sr díky, při vzpomínce mě to pořád ještě bolí .-)))))) (opovažte se to dám do klipu .-)))))))) ). Jinak jsem pro, klip už dělám, ale pod 5min se nedostanu... cca 8min. Osobně to pak hodím do webové úložny (edisk.cz) v mpeg2 (DVD kvalita). Bob si to stáhne a bude mít klipy na DVD, udělá tomu nějakou fazónu a bude to prezentovat dál .-). Počítám-li dobře, dělám já, milda.sr, bd. Přidá se ještě někdo?
Zdravím z Jihu JM! Všem dík za zajímyvý vyjímečně slunný(!) den a hlavně večer, pln ukázek a možnost srovnání obrazu z různých kamer a rukou za podobných -slunných podmínek. Velmi poučné! škoda jen že počáteční organizace byla méně důrazná jak na 1. Máji, kdy se(...) nevědělo, co konkrétně chtít a co jak bude, ale to se neví nikdy, kooor poprvé a každý má v hlavně jinou konkrétní představu oproti realitě. Později se to dalo nějak dopohybu (bd -příště důrazněji zavelet! Jeden se musí důrazně ujmout vedení, jinak jsme jak stádo :-) ). ------------------------------- Mrzímě jen, že jsem ztratil příliš mnoho času a později i nervy s notebookem připojeném k téměř božímu (boží pak = dokonalý) projektoru. Jednk nebyl můj , jednak jsem jej ani neměl původně obsluhovat, jen jsem se jako náhodně vedle sedící vetřel pomoci na důrazné výzvy Pavel1 , at ten počítač nastavíme konečně, neb to nezobrazovalo korektně mnohé video, jednak ten notas grafiku měl Ati, což je pro dvoumonitorový režim, natož u notebooku, při různém rozlišení obrazovky notebooku i externího zobrazovadla, z principu problém ----------------------------- (Navíc až později jsem zjistil, že projektor není o FullHD rozlišení -1920x1080px , ale dokonce více, IT řadě: 1920x1200!... a také že tiká grafika i projektor na 60Hz a tedy jako prgresivní(!) zobrazovadlo potřebuje ideálně 60 nebo 30fps "p"! I proto moje nahrávka ze starší JVC- první progresivní HDV kamery sice jen 1280x720p ale s 30fps, byla hnedle plynulejší!) , tak i s Vistama jsem zápasil, které nemám téměř vůbec osahané, kdy mě sobotní zkušenost utvrdila, že dizajnér kašlal na tradice zkratek a ovládání a věnoval se jen efektům a vzhledu... Fuj! Zlatý Xp Pro:-) Navíc bez myši to prostě nejde! :-() ----------------------------------- Dále se omlouvám, za moje možná zbytečně přiliš moc komentování videí (myslel jsem, že i proto jsme s sešli?!), nicméně že Pavla vytáčelo více pouze moje komentování a ostatních až tak né a nakonec jej vyprovokovalo pouhé pohnutí myší a nakouknutí na timeline, kolik času zbejvá do konce videa, to nechápu???... :-( ------------------------------ Celkově ale mám z Dobrušky velmi dobrý pocit a radost, že jsem vás lidičky poznal. Obdivoval jsem i řidiče, ničící si né zrovna terénní a né zcela nehodnontné Audiny a měl jsem i jako řidič profesionál i jako majitel odtahovky, co již lecos viděl na silnicích za neskutečnosti(!) , docela strach místy z jízdy na silnici v provozu hned na počátku natáčení. Vždy se schovávejte s kamerou za nějaký strom nebo ne boval, jsteli blízko trati, nejeden kameraman už na svoji touhu natočit nejlepší záběr a následnou chybu řidiče, doplatil i životem! Apropo, na louce to tuknutí bylo jen varování z hůry :-) ------------------------------------- Velmi se mi líbil dataprojektor ale i jednoúčelový páskový miniDV přehrávač správce (tak co Pavle1, ani 720p 30fps nemělo problém s nekompatibilitou, natož z PC! :-) ) i když raději preferuji univerzálnější stroje -PC a raději porhlížení až po stažení do PC a s možností rychlejšího přeskočení hlavně u nesestřihaných záběrů... -------------------------------------- Dále se mi líbil cit ve stříhu Pavlových až skoro romantických dokumentů ( i díky romonatické hudbě). Doufám ale, že díky velké úhlopříčce se poučí a u HDV nebude dělat napříště až tak hovadské detaily jak je nutné u SDVidea, ale síše větší celky a malounko delší časy střihu u záběrů mimo detaily, at se stihnu po HD obrazu nabytém informacemi (hlavně panorama do krajeiny, města) vklidu rozhlédnout sám i po detailech díky HD což je další přednost HDV. ------------------------------------- Dále se mi moc líbil stabilizáror kamery s kulovým kloubkem, nebo i mildův malý DivX-ový player s LCD obrazovkou a s čtečkou karet co přečetl i M2 kartu v redukci SD card, z mobilního telefonu a zobrazil ifotky, nebo realtime převodník z analogu na AVI/DivX. ------------------------------------- Recorder zvuku byl svými vstupy fakt profi, pouze mě u něj neštymovalo nasměrování mikráků k sově a tedy křížení cest zvuků z různých míst a chyběla mi možnost mechanického nastavení úrovně citlivosti (GAIN), elektronická je totiž snadno přebuditelná na prvním transistoru, nebo z něj chytá naopak šum při nízné hladině zvuku a tedy napětí z mikráku, ze kterého leze 0,00nic mikro Voltů! ------------------------------------ Z kamer se mi nejvíc líbila, tedy mylsím hlavně obrazově vzhledem k malosti a ceně, HV30 (škoda že není, pro mě speciélně, na HDD), ale i malá kartovka překvapila kvalitou obrazu (preferuji ostrost a detailnost obrazu, až pak barevnost, s tím prvním se nedá dodatečně nic udělat v editoru, jen pokazit více). Tudy asi povede cesta záznam. media -bez mechaniky (i HDD je mechanika!). --------------------------------- Nadšení z HDV často přehluší důležitost obsahu. Ano, zprvu ohromí realističnost záznamu. Z toho časem všichni vystřízliví, neb i HDV bude brzo standart :-) At tedy majitelé pouze SD kamer nesmutní, konkurence vyšroubovavá kvalitu ale sráží ceny technologií :-) a tedy je to jen otázka času a né pouze velkých peněz za vyšší kvalitu obrazu (jak dokázala i malá kartovka). ----------------------------------- Na závěr několik fotek alespon ze začátku i když jen z mobilu (pro další foto vždy na konci odkazu změnte jen č. 01 na 02 atd až do č11): http://hdv1.sweb.cz/WorkShop01.JPG
Králem WS1 byl určitě Appalacio a pak malý čtyřnohý trhač!! Víte o čem mluvím. Chtěl bych všem, kteří přijeli do Dobrušky poděkovat za skvělou náladu a příjemné setkání. Chtěl bych se zeptat, jak se teď budou řešit sestřihané záznamy? Každý a si ho udělá podle svého, ale než jsme se rozjeli, tak měl bd dobrou myšlenku, že by každý z nás mohl udělat cca 5min. sestřih toho (podle chuti) nejdůležitějšího a dát to někomu na zakomponování do jednoho filmečku. Každý si mohl stáhnout záznam od druhých a materiálu je dost. Takže by bylo dobré vidět, jak si každý jednotlivec představuje 5 min. klip???
Když se poctivě maká, do konzumace nás nikdo nutit nemusí. Ale o to se už se Správcem velmi zodpovědně postaráme. Žádný strach! Naše vypracované figury jsou toho dostatečnou zárukou.
Ještě abych trochu osvětllil ten můj pracovní problém, na který jsem se tedy "vymluvil". Mám svou prací tak trochu blízko k daním a tedy termín do 31.3. asi nemusím tolik komentovat že? Ale termín druhého workshopu už jsem zanesl do diáře. Tak snad.
nebo zvýšenou konzumací -......- (každý si dosadí sám).
Tomas a Stařeček (a jiní nejmenovaní) v Dobrušce chyběli. Ke své škodě a naší lítosti. Ale termín WS2 (13. a 14. června 2009) je tak douho předem známý, že se už nemohou vymlovat, že si to nestačili zařídit. Případné "ztráty" způsobené absencí na WS1 lze dohnat jedině zvýšeným úsilím.
Jak říkal starý Kutuzov: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Slibuji na svou filmařskou čest, každé další setkání už bude lepší a lepší. A hustější. Už jsem to tu psal, ale aby to nezapadlo: Báječní manželé Yarisovi nemohou v červnu 20./21. Prozatím tedy navrhuji k úvaze termín červen 13./14. 2009. Zdánlivě to je hodně dopředu, ale chci, abychom si termín všichni všas "zabukovali".
Appalacio, jen pozor na drobné dezinterpretace .-) . Nikoliv zkušení kameramani :-)) , ale (jak jsme každý sám za sebe uvedli) zkušení zvukaři či zkušení "postprodukčáci" (fuj to je slovo). Ale ano, předběžně jsem se dohodli, že příští ws by měl být na téma práce s kamerou (technika ovládání a nastavení kamery i kompozice obrazu - s natočením materiálu např. na krátkou "pohlednici" z Dobrušky) a střih (základy střihové skladby a nějaké názorně předvedené informace z FAMU skript). Pokračovat by mělo téma právě uběhnuvšího ws, tedy základy ovládání jednotlivých střihových sw (a výsledkem by měla - velmi předběžně - být asi prezentace hotových 2 - 3min pohlednic. Ale to je vše velmi předběžně domluveno s Bobem, Zapem a Appalaciem.
Ačkoliv jsem se nezúčastnil, mám radost, že se akce povedla.
for vivog.. těsně před odjezdem jsme si prohlédli další prostory, jedná se o cca 4x větší sál, než jsme byli (v té samé budově). Všichni, jednoznačně a jednohlasně, jsme se shodli, že druhý Ws2 by mohl být zaměřen na praktické zkoušení základů. Připraví se osnova a pojedou se základy, co jak udělat, co jak natočit, přímo prakticky hned na místě vyzkoušet, kompozice, nastavení kamer atd., poté ukázky zákl. stříhu, zákl. efektů, zákl. pravidla práce atd. Pavel1 i Zapo měli na místě velmi zajímavé odborné texty, doslova návod na použití pro "trubky".-)) (tímto je chválím, protože podle toho se to naučí každý trdlo, protože více podrobně to popsáno snad ani už nemůže být a hlavně budou k dispozici kameramani z dlouholetými zkušenostmi). Místa bude dost, udělali by se min. dvě skupinky se zaměřením např. Pinnacle, Sony Vegas a prošly by se postupy jak natočený materiál zpracovat pod jednotlivými softíky. Samozřejmě, pokud by byla silná skupina i pro jiný soft, není problém, jak jsem uvedl, místa bude hodně. Tak takhle mi vyšel závěr, tedy pokud bude i nadále všeobecná shoda, tak snad už jen termín, připravit tu osnovu, aby to nebylo příliš živelné a bude to OK. Ohledně zázemí, Bob to měl vymakané bezvadně, nikdo hlady ani žízní neumře, ba naopak, ubytování super a společnost přepychová.. co dodat...
Ja by som sa tiez chcel podakovat za dobru akciu. Ja ako jeden z najamaterskejsich filmarov zrazu som sa toho dost naucil a odpozoroval. Takze este raz diki. Co sa tyka workshopu 2 (pripadne dalsich) mozno by bolo dobre zalozit dalsie vlakno kde by sme mohli pisat navrhy na temy (obsah) worshopu, co konkretne by kto chcel vediet ako sa robi, atd. Nemam na mysli len zalezitosti ohladom softwaru, ale napr ukazat ako spravne robit kompoziciu v roznych pripadoch atd. Takze este raz diki vsetkym.
to appalacio: tak snad radši ani na další sraz nepojedu. Dvě třídy asi nedoženu a vypadal bych na druhém srazu jako blbec ptající se na věci, který byly dávno vyřešeny. :-)
for Pavel1 ... mě nejde o to, tě přesvědčit, aby jsi zradil a přešel na druhou stranu .-))), každý má to svoje a každý si u svého zůstane .-). Tak nějak mi to tam zůstalo viset, jako nezodpovězená otázka a taky mě to zajímalo. A jak to tak bývá, na jednoduchou otázku bývá i jednoduchá odpověď. Tak asi tak. ..... for Tomas, jj, zameškal jsi min. 2. třídy
Dík, mrknu.
Jde o poněkud skrytou funkci, kdy se zapíná či vypíná náhled v trimmeru. viz ve vlákně Sony Vegas můj na odkaz na Trimmer as source window.
Tak vidím, že se Workshop povedl a líbil. To je dobře. Pokud se mi však podaří zůčastnit druhého podání budu mít pocit, že jsem zameškal první třídu. to Pavel: s tím Trimmer okanem to není až tak pravda (alespoň ne v poslední verzi 8Pro). Tam to mám nastavené tak, že mám levé trim okno, kde ořezávám a prohlížím zdroj, a pravé je náhledové pouze pro timeline. Skutečně jde jen o to jak Vegas nastavit.
Nejen Petrovi a nejen za projektor...
appalacio, jistě budeš mít nového "zákazníka" Zapa .-) . Já přes všechno zůstanu u těch svých hejblátek (např. to trim okno pouští náhled bohužel zas do timeline okna atd, drobnosti). Jinak FS funguje (je dobré ho mít na full kvalitu, což zas nesvědčí malému náhledu .-) ). Každopádně za vše ještě jednou velké díky, i Petrovi Jelínkovi za skvělý projektor, bylo to fajn.
Yarisovi nemohou v červnu 20./21. Že byli bezva? Zatím tedy navrhuji k úvaze termín červen 13./14. 2009.
Chlapi, opravdu z toho mám dobrý pocit. Vím, že jsem některé věci nedotáhl, jak by zasloužily, ale to už se nebude opakovat. Teď už díky vám tuším, jak to udělat lépe. Hlavně lépe hospodařit s časem. Nemyslím honičku. Ale odstranit zbytečné prostoje. Při takové koncentraci namakaných odborníků je hřích plýtvat časem. Ten nedělní finiš nad rozzářenými displeji (a obličeji), to byla prostě pohádka! Jo, a nesmíme zanedbávat pitný režim...
for Pavel1..nedalo mi to a zasedl jsem ještě k příručce k SV a odhaluji veškeré nejasnosti. Jednou z mnoha věcí, která i funguje a nepodařilo se na místě ověřit .-)... je i posouvání subklipu na časové ose tak, aby se předchozí subklip na konci zkrátil a nevytvořil se automaticky přechod se subklipem následující (prostě se vypne funkce automatického přechodu Ctrl+Shift+X). Takže, pokud bude ještě nějaký dotaz, založíme nové vlákno .-)).
Bobe bylo to fajn, díky moc za zorganizování. Nedělní "Vegasšou" s Apalaciem byla skutečně povedená, měl s námi trpělivost, ale vyplatilo se .-) . Pokud najdeš sílu na příští setkání, rád se zúčastním. Ahoj.
Třebíč také zdraví, děkuje a těší se na příště. Skvěle zorganizováno! to appalacio: napiš mi do mejlu pošt. adresu, surový záznam Ti pošlu na DVD poštou, to ftp je na to malé.
My Vás také zdravíme a děkujeme za příjemný a podnětný víkend
Trutnováci jsou také doma a vybalení.. i já se připojuji s poděkováním, byl to krásný a velmi pracovně nabitý víkend. Jsem rád, že jsem Vás všechny osobně poznal a Ti co nepřijeli, nech je to mrzí a zároveň se těší se na příští, již teď, plánovaný sraz number two. Očekávám zde, samozřejmě po několika denním oddychu, že si zde přečtu zajímavý report od pana Správce, vytříbeného stylistika a jeho kolektivu. .-). P.S. bd. jsi skutečně dobrý organizátor, díky .-)
Protože jsem se ze všech 20 účastníků workshopu dostal domů asi nejdřív, jsem tu první, abych všem poděkoval. Moc si vážím toho, že jste vážili cestu do Dobrušky. Sobota byla sice ve volnějším tempu, ale naše kamery si jistě přišly na své. Zato v neděli jsme opravdu udělali poctivý kus dobré práce a z toho mám radost. Myslel jsem si, že Vegas už trochu ovládám, ale mistři Appalacio, Pave1 a samozřejmě Zapo nás všechny naučili další triky a postupy. Chvílemi zvedal obočí i sám Správce. Dosud jsme se znali jen výjimečně, spíše podle nicků. Velice si vážím toho, že jsem vás, chlapi, mohl poznat i osobně. Myslím, že jsme vytvořili docela slušnou partu a příští (červnové) setkání už proběhne (z mé strany) bez zbytečných prostojů. Už jsme dokonce vymysleli příští téma. Máme se za co těšit.
To správce (Jelínek) mohl by jste vzíti s sebou na prodej nějakej univerzální držák kamery, něco jako je toto: www.videokamery.cz/obrazky/4-accesSP-big.jpg Dík!
Uklízečky mají až do neděle volno, takže opravdu jediný, kdo bude mít klíč od vašeho pokoje, budete vy. Náhradní klíče jsou vždy v trezoru. Velký sejf je nám k dispozici a pro obzvláště drahé či objemné hračky máme ještě speciální bezpečnou místnost. V noci byla chumelenice, ale teď jsou u nás všechny silnice suché a čisté. Na horách je sněhu bohatě dost.
to Eda: V Dobrušce před univerzitou je nové parkoviště. Jakmile přijedete s karavanem před závoru, vidí vás vrátná na monitoru. Závora se zvedne a vy vjeďte rovně na parkoviště a nikam nezahýbejte. Tam je váš flek (vhodný i pro autobus).
My chudí smrtelníci máme jen VM. Jestli někdo přiveze SVM, rád to porovnám. Předpokládám, že na parazitní zvuky bude mono lepší, není tak dokonalé a nebere všechno. Patronem tohoto zvukového testu určíme mistra audiomága Zapo.
Přeji všem účastníkům setkání pěkné počasí, dobré záběry a pěknou zábavu při získávání nových zkušeností. Bobe na tebe bych měl jednu prosbičku. Pokud tam budete mít k HV30 k dispozici obě varianty mikr. RODE, tedy mono i SVM, zkuste prosím porovnat jejich schopnost eliminovat otřesy při pohybech, chůzi apod. Prosím jako majitel SVM, který má tu zkušenost s tím, že gumičky toho moc nepoberou a je slyšet každý otřes kamery. Předem moc děkuju a doufám, že příště mi to vyjde.
I kdyby počasí nevyšlo (jako že pravděpodobně vyjde!), jezdcům v autech to nevadí a my to tu chvilku vydržíme. Chce to dobré boty a čepici. Ale to hlavní bude přece v teplíčku našeho salonku a klidně i na pokojích. Společenský oděv není třeba, bačkory bych si vzal. Trochu se divím, že Správce nepíše, co všechno hodlá přivézt, ale s prázdnou jistě nepřijede. Určitě ví, co nabídnout. Ostatně, pokud má někdo něco, na co se mu doma jen práší, vezměte to do "burzy".
Stránky