Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: HV20 nebo GS500
Správce: Tak jsem žil léta v bludu, dík za vyvedení z omylu...(:-))
Asi by byla HV20 nepatrněji kvalitnější co se týče obrazu (a to ten jde), ale neoslovila její ergonometrie a vůbec se mi nezamlouval design... Proto padla volba na SONY. Na recenzi "SONKY" jsem velice zvědav!
Jen pro doplnění, a jsme přesnější, zkratkou DOF se rozumí anglická slovíčka Depth Of Field coby (volně) "hloubka (pole)ostrosti". A pokud jde o výběr Sony HC9 (zrovínka ji začínám testovat :-D), nebude to o ušetření, ale o výrazně vyšší ceně, která je podle prodejců i o 30% "masitější". Pro pořádek.. :-)
sice HV20 respk. dnes už HV30 by byla lepší, ale je to dobrá volba, ušetřil jsi peníze, kamerka je lehká.. na blbnutí doma skvělá .-) držím palec při točení
Tak jsem si objednal HC9E... Doufám, že budu spokojen.
Jen malé doplnění, protože se to tu už v různých příspěvcích několikrát vyskytlo: DOF = Depth Of Focus, t.j. "hloubka ostrosti".
jj - přesně jak tvrdíte - GS500 není HD - ještě si dovolím pár poznámek k "fíčurám" které jste vyjmenoval u jednotlivých kamer. Ostření u těchto typu kamer moc nevyužijete, nebo prostě mají velmi malý Depth Of Field (hloubku pole). U HV-20 je hrozná ergonometrie - to je ale vše vyváženo co z ní leze za obraz - a díky Cinemodu můžete točit i při zhoršených světelných podmínkách bez viditelnějšího zrna v obraze.
Děkuji za radu - chtěl jsem jít s dobou a pořídit si kameru s HD rozlišením a mám připraveno cca.: 22 tis. Takže budu asi dál "tápat" ve výběru. Zkusím se mrknout na Vámi uvedené kamery. Pokud jsem tedy správně pochopil tak zmiňovaná kamera GS500 neumí HD video??? :-(
Kromě toho, že stejný "výběr" tu už tuším párkrát proběhl, je otázkou Vaší volby (ne)požadavek na vysoké rozlišení videa. Bohužel si ale musím "přisadit", že GS500 pravděpodobně už neseženete, takže zkuste načít spíše volbu HV20/30-HC5/7/9, myslím, že tahle úvaha bude i vzhledem k jednoznačnému (!) směru vývoje k HD-videům racionálnější. A kromě toho se tu tisíckrát napsalo, že pokud snímače nejsou aspoň 1/4", velký senzor za nimi nijak zaostávat nemusí. Dovolím si tu zkomolit známé rčení "není všechno 3CCD, co se symbolem třpytí". :-)
Re: CANON HV20 nebo PANASONIC NV-GS
No HV20 mám a jsem docela spokojen. Ale to světlo (jedna LED) tedy asi není to pravý proč bych si ji koupil. Podle mého názoru je prakticky na nic.