Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Tunis 2011
Děkuji Appalaciovi za ctihodný přístup. Jsem takový tichý diskutér, už nějaký ten pátek zde chodím a znám tvorbu některých lidiček. Tudíž kritika od někoho má pro mě velkou cenu, jindy zase mizivou. Ano kdo tu zveřejní videjko, musí počítat s názory, kritikou a já jsem za ni rád, děkuji. Zase na druhé straně, když někdo kritizuje, měl by dát názor, tip jak daný záběr nahradit. Tanečnice na rozjetí stylové hudby- to je fajn nápad. Můj záměr byl, navodit klidnou atmosféru v areálu. Proto jsem pořizoval záběry ráno, kdy hosté vyspávali po noční zábavě :-). Jinak celkově - nástin, ukázka KDE, pokud možno nevtíravě JAK jsme prožili rodinou dovolenou, pro známé i neznámé. Co se týče místní kultůry, to jsem ponechal na druhý díl. Točeno mou "cestovní" kamčou Sony HDR CX 130 s mírným vylepšením a stříháno v Pinnacle 14 HD Ultimate. s pozdravem
for supicek, jj, to souhlasím, že když ukážu osobní video, tak je to hlavně kvůli kritice. Plácání po rameni, nemá smysl. Ten, kdo moje videa jen chválí, tomu nevěřím, protože i já sám vím o svých chybách.-)))))) Jen je potřeba hodně zvažovat tématicky řazená videa do dovolenek a obdobně. Ale pod tvrzení, když dokoukám cizí dovolenou či svatbu, už tímto je jedná o kvalitnější video z tohoto ranku, se též podepisuji .-))) Uznávám každého, kdo dokáže videa po sobě sestřihat. Jsou i tací, kdo se vymlouvají, že nemají čas a tlačí před sebou i několik let záběrů bez sáhnutí .-)
appalacio souhlas. já to beru tak, že už jen fakt, že se člověk dodívá na cizí dovolenou a nevypne ji před koncem je dle mého úspěch a pochvala zároveň. V TV, taky pouští řadu pořadů,které člověk "nedá" do konce - a to jsou placení profici. Jinými slovy, kdybych to video nepovažoval za "jedno z lepších", tak tady nic nepíši. Na druhou stranu, když tady dá někdo video ke kritici, holt nese kůži na trh. Samo, že je to můj názor a netvrdím, že to tak vidí ostatní. Prostě můj postřeh a sám se mám ještě hoooodně co učit.
for supicek. Možná jsi zapomněl, že jde o home-video. Jen home-video. Každý z nás by určitě záběry střihl jinak, ale nikdo z nás tam nebyl, nevíme, co vše má natočeno a HLAVNě .-)))), je to jeho dovolená .-)))). Možná by jsi se s kritikou měl soustředit na možné (reálné) technické vylepšení, ale do obsahu bych si já osobně netroufal ,takto "připomínkovat" .-). Já osobně toto home-video považuji za jedno z lepších, co jsem mohl vidět. Samozřejmě ten, kdo takovéto video zveřejní, riskuje kritiku, ale ta by měla být přizpůsobena podmínkám a možnostem a účelu videa. Pokud půjde o video na přehlídku, festival, hrané či více připravené video, kritika je na místě, ale home-dovolenkové video? .-)) ne, opravdu, tohle si takovou kritiku nezaslouží, ba naopak.-))) Opravdu by to chtělo trochu pokory k video-točičům, kteří dokážou tohle střihnout ze záběrů z dovolenky, kdy má člověk na krku cizí prostředí, rodinku, kameru a ještě si stíhat užívat .-)))
Dle mého skromného názoru překrýt celý klip hudbou mi příjde hodně laciné a rapidně to snížuje autenticitu celého klipu. V mnohém bych dal tentokrát za pravdu Pave1ovi. Původní zvuk máš jenom na začatku - na letišti a dvě vlny na konci :). Ty letištní haly i bus, ale hlavně záběry prázdného hotelového komplexu mi příjdou hodně nudné bez děje- ty bych s lehkým srdcem vypustil. Závěrečná scéna moře a zapadajícího slunka je kýčovka, ale dobrá - výborný konec, ovšem nebýt té tanečnice co zakryje sluníčko a vše pokazí a nechal bych tam jen zvuk moře. Pokud toužíš po tanečnici, tak bych s ní možná naopak začal a tak by se tam nenásilně vloudila ta podkreslující hudba, ale rozhodně bych někde nechal původní zvuk bez hudby - bazar, v opačném případě z toho děláš hudební videoklip, kde jde hlavně o muziku, což asi záměr nebyl..
Jsem jenom amater a pro mě dobrý, jen pro zajímavost čím točeno a na čem stříháno . příjemnou další dovoleno.
Ta hudba je poměrně intenzivní, takže drobná změna udělá někteým divákům (třeba mě .-) ) dobře. Zvaž ještě ty pohlednice vyprávěné "nelinéarně"- po příletu je ten "umělý komplex pro turisty" (zoo pro turisty) docela pecka, záběr s mořem a pláží by působil mnohem přirozeněji (z pohledu reálného Tunisu). Jak ale na tom začátku dominuje tahle "turist zoologická s plotem a bazénem", tak je to celý taková "hotelová šou", která jistě plní představu turistů "o super dovolené vychlazeným koktejlem", ale s Tunisem to moc společného nemá, ten je za plotem této farmy .-) .
Děkuji za připomínky. Tedy ten "komlex" jeda jejda, stydím se. Tak to dopadá když se stříhá dlouho do noci, jistě každý zná :-). Hned to předělám. Díky Pave1 za inspiraci. Tu skladbu jsem nastavoval a vůbec mě nenapadlo ji rozdělit nebo nahradit jinou v záběru s tržnicí, vynikající nápad. Ten sekaný obraz mě taky zaskočil, zkusím to ještě pořešit. Tanečnice se mi nevešla do celkové minutáže, už tak si myslím, že je to dlouhý, tudíž musela do závěrečného sluníčka :-). S pozdravem
Také chválím. Kdyby na takové úrovni byla všechna videa z našich dovolených.... Někdy se člověk může ukousat nudou. Toto dílko je moc pěkné. Nebudu nic vytýkat. Cítím z toho, že to autor dělal s chutí a rád.
Edo začni na sobě konečně pracovat. Neustále tu brečíš jako malé dítě, že ti někdo ubližuje. Začni se konečně chovat jako chlap. Přestaň žvanit blbosti a jestli máš nějakou ukázku,tak ji sem dej. Ale to už je drahno let, co si sem dal něco na koukání... možná by to chtělo méně keců a více práce.
Zajímavé, že když dám ukázku já, vadí najednou oběma kritikům malé progresivní snímkování a tedy jemně trhaný pohyb při prudších pohybech objektů nebo přístrojem???... ;-))
Mě se to líbilo ,-) jen jsem si všiml jednoho nechtěného vtípku .-)) Popisek Bazén - 28 stupňů .-))))) Vím, že to je pomlčka, ale v tu vteřinu jsem si říkal, to je tedy kosa .-)))
Celkově je to vkusně udělané rodinné video, určitě se účastníkům bude tato "krátká pohlednice" z dovolené líbit. Hodnotit se to dá dvěma způsoby, v prvním ohledu je třeba určitě vyzdvihnout klidné záběry a dobé barvy, video se dobře sleduje. V tomto "prvním ohledu hodnocení" bych měl jedinou připomínku - kolem čtvté minuty bych na chvíli "vypnul" tu hudbu a nechal přirozené ruchy bazaru (člověk by si odpočinul), následně do druhé půlky bych zkusil dát hudbu jinou (a závěr u moře bych neprznil tanečnicí, naopak bych nechal jen šumění moře). Pokud bych měl říct několik inspirací "v druhém způsobu hodnocení" (náročnějším), pak bych určitě příště k hezky klidnému vedení kamery přidal i pokus o "nelineární" zpracování zážitků. Tedy pokud už na začátku musí být letadlo, pak bych třeba (po příletu) rovnou začal pláží plnou lidí a mořem. Namísto prohlídky hotelu bych přidal třeba ty původní rostliny a dřeviny (nebo nějakou místní původní architekturu). Snímek "z dovolené" by se pak víc posunul k dokumentu, který by mohl zajímat i širší publikum (nejlepší je asi udělat snímky dva, jeden pro rodinu a druhý pro veřejnou prezentaci). Pak by tam mohlo být představení všech členů rodinny "u bazénu", nějaký ten krátký vložený klip z dětského blbnutí ve vodě, dobrot na stolech aneb místních specialit, následovat může nějaká ta prohlídka tržiště a místních uliček a pak závě u moře. Tím by se posunul snímek od mixu "rodinného videa a reklamy na hotel a jeho restauraci" k obsahově zajímavějšímu snímku "z dovolené rodiny v Tunisu". Ber to jen jako inspiraci, protože ten "druhý ohled hodnocení" prostě vybočuje od videa z dovolené, snaží se o kvalitnější dílko, což je prostě mimo tento žánr. Dílko pěkné, délka akorát (na občasnou prezentaci doma), jistě by šlo udělat ještě osobnější a zajímavější verzi (méně hotelu, více zážitků rodiny), ale tu bys pak asi nemohl veřejně prezentovat. A se daří, zdraví Pavel.
Nádhera, kromě drobnůstky (hotelový "komlex" za začátkem) jste stihl rozladit moji ženu (koukala mi přes rameno na LCD), že se takhle nikam nedostane. Efekt od 6:15 VELMI fešácký. :)