Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: CANON - JVC
No tak tim se mi vyber urcite zjednodussi, vzhledem k financim,ktere do toho chci investovat mam lepsi vyber s elektronickym stabilizatorem. Dekuji :o) Jinak " pane spravce" financni limit jsem si nastavila na 10.000,- (nebo spis muj sef kdyz vezmu v uvahu posledni vyplatu. Cimz mu vlastne mohu podekovat, nebot aspon mene utratim :o)))No a ted jeste tedy chvilku vazne. Zajimala by me jeste jedna vec. U Canonu FS100.ktery jsem si puvodnela vybrala, je psano v popisu efektivni pocet pixeluu filmu 700, zatimco u tech Sonek a Panasonicu v podobne cenove relaci, pisou max 400, prestoze maji treba celkove rozliseni stejne. Muzete mi prosim jeste nejak objasnit tento parametr, co to znamena, nebo jestli se mam na to vubec ohlizet? Dekuji a preji hezky zbytek vikendu. Radka
Optický stabilizátor je lepší z pohledu profíka! Nevnáší sice více šumu do obrazu za šera a neškube obrazem při sportu a j. neduhy elektronických, ale není účinnější!!!!!!!!!!! účinější je naopak ten elektronický, neb kamery od SONY/CANON maj i gyroscopický senzor přetížení a poznají, co je prudší pohyb (objektu) v obraze a co je již třes či škubnutí ruky! Pro takové to domácí točení já doporučuji raději ten elektronický (chytrým výpočtem výřezu obrazu více jakoby z jeho středu, tak aby se to nemlátilo ze strany na stranu zbrkle- typicky amatérsky...) a že s tím zbrkle a častěji bez stativu, hlavně děti i nezkušení sváteční kameramani, mrskaj jak s kvedlačkou snad nemusím připomínat?!
Berete to krásně (:-D), ale výběr kamery je přeci jen o úplně jiné dimenzi proti (např.) kosmetice atd.,... Zkuste naznačit v dalším příspěvku, jaký je finanční strop (máme na mysli "jen" sumu ke koupi videokamery bez doplňků). Uvidíme dál, zdali poreadna pomůže či nikoli (já jsem stále na příjmu)... :-D)
Pokud se nemýlím, CANON má elektronickou stabilizaci obrazu, ale tohle by určitě nejlépe věděl sám Správce. Panasonic je také z ranku mých oblíbených značek, takže vybírejte. V téhle cenové relaci to asi vše vyjde v podstatě nastejno. Vezměte si kameru do ruky (přítele někdo ne chvilku nahradí-aby to byla mužská ruka) a zkuste držení a filmování. Tady bych se já rozhodoval nejvíc. Co a jak sedne, co a jak se drží. kudy a jak se na ten svět přes kameru dívám. Vy (tedy ON) budete natáčet ten "svůj svět". Takže asi tak. A nebojte se, určitě to dobře dopadne. A až bude něco maličkého hotové, dejte vědět, rád se kouknu.
Tak a ted jsem se tu v diskuzich docetla, ze je lepsi, kdyz ma kamera opticky stabilizator obrazu, coz jsem nikde u tech Sonek nenasla, ale treba u takoveho Panasonicu SDR-H50EP-S se pise,ze ma. Tak asi by to mohlo byt o neco lepsi,nez ten Canon,ne? Chci vybrat hezky darek a nejak se v tom ztracim. Skoda,ze muj pritel nepouziva dekorativni kosmetiku,nebo damske pradlo...bylo by to urcite jednodusi :o)
Děkuji, já se pro ten Canon uz rozhodla,ale pak jsem nasla na netu recenzi od cloveka,ktery ji vlastni a dost nadava. Tak jsem se divala jeste na SONY DCR-SR35E. Vim,ze zase srovnavam hrusky s jabkama, ale nedokazal by mi nekdo poradit, jestli je tam nejaky vyrazny rozdil krome toho,ze ta Sonka uklada i na HDD? Je z toho HDD lepsi zaznam nez ze SD? Nebo je kamera do 10tis opravdu vyhozene penize a mam radeji nakoupit, ponozky,pyzamo a kosile :o)??? Kdyby se vam nekomu jeste chtelo trochu mi poradit,byla bych rada. Dekuji.
Pokud je tedy něco třeba jenom maličko postrčit, volil bych určitě ten CANON, možná právě proto, že je mě "přítulnější".
Děkuji za odpověď. Doufala jsem sice, že mi někdo napíše,že jeden z modelu v žadnem připadě nebrat a já to pak budu mít hezky jednoduché,ale nedá se :o) Viděla jsem je oba fyzicky přes víkend a líbí se mi víc Canon. Měla jsem spíš na mysli, že mimo základní rozdíl HDD/SD, nerozumím ostatním parametrům na které nevím, zda se mám ohlížet. Jinak přítulná nejsem ani ke Canonu ani JVC, to je mi docela jedno...hlavně když to dobře jede :o)
Mimochodem: nějaké rozhodnutí v prodlouženém víkendu? :-)
Fajn: Buď tedy chcete ten Harddisk i s kartou anebo víte, proč nechtít disk právě kvůli (např.) výjezdům do hor (nad 3000m nad mořem oficiálně HDD fakt nefunguje). V každém případě bude prvotním požadavek na přítomnost/absenci Harddisku; a pak eventuálně "příítulnost" k patřičné značce našeho oboru.