Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: GS80 nebo MD160...
Díky, teď se na ty tři (Pan, JVC a Canon) musím někde podívat v reálu.
Jasně, obecně platí (by mohu narazit na odpor :-D), že EIS v kamerách JVC a Panasonic je podstatně (!) méně účinný, než tentýž druh stabilizace u kamer Sony a Canon, ale při 15nás. ZOOMu lze při troše soustředění udržet skoro celý rozsah. Jak jsem psal už na začátku: velikost čipu a celková výbava jsou nejpozitivnější sestavou u D650, ale peněženka je to Vaše. :-)
OK, tak tedy vyřazuji "marketingové" Sony a Pan-GS230. Omlouvám se za opakování, ale mám pocit, že (s výjimkou čipu) je v parametrech JVC a Canon srovnatelný. Pan-GS80 má zase dobrou optiku a stabilizaci. Ve Vaší recenzi připouštíte problémy se stabilizací JVC při pomalých záběrech. Jsou také s Canonem nějaké +/- zkušenosti?
Nejen já se domnívám, že třemi pravými čipy nevytvoří stroj žádné zázraky a když se podíváte na rozdíl ceny a výbavy, je docela zřejmé, že OIS, čeština atd. hovoří spíše pro GS80. Ta 650ka je z loňských modelů JVC jediná ponechaná v nabídce, ale určitě ční svým snímačem a výbavou nad vším z mini-DV, beru-li samozřejmě pouze kategorii "m-DV do 10 kilokorun"...
Děkuji za odpověď - na recenzi jsem se podíval a rozumím tomu tak, že se jedná o loňský model, který je parametrově "podobný" uvažovanému Canonu MD160. Mohu ještě požádat o vysvětlení, proč ze zbývajících lowendů považujete na nejlepší GS80 (ne, že by se mi nelíbil, ale v čem je lepší oproti 3CCD nebo při absenci DV/S výstupu?). Pokud byste byl schopen sestavit kvalitativní pořadí (i na základě zkušenosti prodejce), pomohlo by mi to. Děkuji.
Asi jste už někde četl, že s malým snímačem v kameře žádný zázrak neuděláte; hlavně v jakémkoli jiném, než veledobrém osvětelní scény. Pokud vybíráte stroj na více let, nešetřete za každou cenu, ale i s takovou podmínkou Vám k zvážení chybí zajímavý model JVC D650: má pětinový čip s 1,33MPx, F1,2 a mimo jiných pozitiv i zprovozněné vstupy vč. AD-převodníku. Recenzi najdete snadno, my máme zatím ještě poslední 4 ks, mrkněte na to, dokud jsou. Jinak asi NEJ z lowendů = GS80. :-)
Re: NV-GS80(230) nebo Canon MD160 n
Ještě jednou uvádím zvažované kamery: -Panasonic NV-GS80 / 230 -Canon MD160 -Sony HC45 / 47