Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Panasonic DVX 100
To je pravda - měl jsem teď nabídku na fx1 za 55 000, ale to je za kameru prostě moc - to by pro mě bylo prostě zbytečné. Ta dvx100 i když je sd má oproti hv20/30 nesrovnatelně víc funkcí. Jen si prostě nejsem jist, jestli udělám správně.
Cena už jde, ale přece jen je to SD kamera - takže velmi záleží na tom, jak z ní vypadá 16:9 a jak moc využiješ manuální ovládání (to je na seriozní práci prostě potřeba). Pro začátek by se dala vzít, na rok dva, pokud máš v plánu zkoušet serioznější práci a třeba nechceš utrácet větší peníz, později se dá prodat, ale zase se ztrátou třeba 10k - to je už jen na tobě .-) .
Tak po dlouhé době dilema pokračuje - kameru zlevnili na 29500. Otázkou zůstává, jestli je to dobrá cena.
řekl bych, že ses rozhodl dobře. Blahopřeji.
Tak jsem se na tu kamerku byl dneska podívat, a jsem rozhodnut - neberu ji. Je na ní velice patrné, že byla používána, všechno tak divně kloktá, všechny tlačítka a páčky už nekladou žádný odpor, vše je už takové uvavené, a proto jsem ze rozhodl že za 35000 do toho fakt nejdu. To už je lepší si našetřit na nějakou, která je už v hd a která už za něco stojí. Kdepak - tohle by nemělo smysl.
A dej nám pak vědět, jak jsi to rozsekl (zvědavost nám nedá spát .-) ).
for AMF.. jdeš na to ze špatného konce.. když už ti ji půjčují, tak prostě řekni já beru za těch a těch podmínek... že ti nedají slevu? .-)))) KDyž na to máš povahu a ksicht, tak ti dají slevu i ve značkovým obchodě .-))) kór když se bavíme o bazaru... trochu zdravé drzosti, když nic jiného, tak to prostě zkusíš.. řeknu to jinak. Kdyby měli jiného kupce, tak ti ji nepůjčí .-)))
Bohužel se obávám, že sleva nebude možná, protože je to z bazaru na foáky a kamery. Nicméně nemáte někdo tip, kam s tím jít v Praze do servisu aby to bylo do týdne hotové? Pokud bych to dal do originálního servisu panasonic tak tam si na to dávají lhůtu přibližně měsíc, v lepším případě 14 dní - což není přípustné vzhledem k desetidenní lhůtě na vrácení.
Kdo ti dnes půjčí takovou mašinu na deset dní? Jdi do toho! Majitel (celkem správně) spoléhá na to, že za týden se nemůžeš nezamilovat. Do konce lhůty ochotného servismana jistě seženeš a budeš mít jasno. A hlavně se od něj dozvíš dobré argumenty, proč majitel musí slevit. Osobně bych si udělal obrazové i zvukové testy a pozorně bych sledoval všechny podezřelé zvuky a chod prstenců. Běda, jestli byla párkrát u moře (agresivní sůl a jemný písek). Nebo dokonce, ó hrůzo, jestli byla někde v misijních oblastech. Naše služebky by mohly vyprávět... Po návratu z Malawi mi opravář řekl: "Na čipech byste mohl pěstovat ředkvičky!" Normální servisman softwarově velmi přesně zjistí, kolik má najeto kdekterý mobil, proč by to nezjistil u kamery? Osobně jsem viděl, jak technik zadá jakási servisní čísla a kódy a fw mu to poslušně vypíše. Teď jsem tě povzbudil i zastrašil. Takže platí, co řekl Pave1: Rozhodnutí je na tobě.
No to právě nevím, a ani to nejde zjistit, mám ale 10 ti denní záruku na vyzkoušení, tak kdybych sehnal nějakýho šikovnýho, rychlýho servismanna, kterej by se na to mrknul, možná by to za to stálo.
Kolik má najeto ???
No, co koupíš za 30k? Pokud se někdo chce něco naučit, je lepší SD kamera s dobrým manuálem, než HDV jednočip bez manuálu. Ale ten krok je opravdu jen na tobě - zvaž, zda seženeš něco jiného, za ten peníz. Panasonik HMC151E stojí prostě 90k .-) .
Tak trochu jeví známky opotřebování - to je pravda. Myslíte si ale že je to dobrá cena? Třeba xm2 se často prodává za stejnou cenu, i když se mi jeví jako horší. Ale nevím - moc se v těch cenových relacích nevyznám, a proto nevím, jestli udělám touto koupí správně - všichni z okolí mi říkají, a ji kvůli sd rozlišení neberu, jenomže nikdo mi neporadí, jestli je za dobrou nebo moc drahou cenu :-).
Je to starší kamera, SD rozlišení, ale jinak pro naučení lepší (dík manuálu), než HV20 třeba. Co chceš slyšet víc .-) ? (rozhodnout se musíš sám, můžeš zkusit srazit cenu o 3k, záleží na opotřebení)
Poraďte mi prosím někdo - mám na to jen dva dny, abych se rozhodl.