Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: XF 100 a XHA1s
Pavle jen upřesním, dle prodejce je problém s bleskem vyřešen až u modelu Panasonic AG-HPX250, ale u nižších verzí ne. Taky jsem se o Paňasy zajímal.
Záblesky jsou problém pro všechny CMOS čipy, akorát ten panasonic se chlubí, že to u těch nových kamer nějak ošetřil, takže je to prý průšvih o něco menší .-) .
To je dobrá zpráva - příští týden. Ty ukázky jsem již projel včera, dle nich se zdá obrazově lepší XF 100 a to celkem jednoznačně. Je to třeba brát orientačně, nebo nevím kdo co s tím záznamem dělal (saturace,ostrost a pod.) Ten problém s bleskem v záběru je pro mě zásadní. Přesně to kopíruje postoje některých mých kolegů s "točičskejma" Sony (AVCHD), kdy věčně řvou, že jim bourám obraz, ikdyž to házím o strop, či přes ustrasoft. Prostě nemám rád neprosvícený obličeje. Proto mě zajímá jak zásadní problém blesk v obraze bude u XF 100. Zatím Pave1 děkuji.
Když zdraví a pánbu dá, tak příští týden dojde na večerní test ve městě. Ale na vimeo.com najdeš jistě hodně ukázek z XH-A1s i XF100. Tu spolupráci FS4 a XH-A1 neznám, takže k té se ti nevyjádřím. Rozhodně ale jukni i na nového Panasonika AC130E, to je zdá se velmi solidní kamera, kde je minimalizovaný problém se záblesky. Má vynikající lowlight a celkově vypadá dobře, akorát holt bude asi lehce nad 100k peněz.
Pave1 Dík za solidní info. Trochu mě vyděsilo RS při blesku u XF 100, protože na mou realizovaných akcích je většinou souběh natáčení videa a fotografování. Ještě mám jeden dotaz, zda jsi odzkoušel, či zda máš informace jak chodí XH-A1s s recorderem FS4 HD. Jestli to případně nahrává např. samostatně se spuštěním na kameře, či je nutná vložená kazeta. Třeba XM2 šla je přes kazetu - měl jsem tedy zálohu na pásku. Můžeš upřesnit termínově, kdy budeš realizovat test obou kamer při slabém světle. Děkuji.
Pave1 Dík za solidní info. Trochu mě vyděsilo RS při blesku u XF 100, protože na mou realizovaných akcích je většinou souběh natáčení videa a fotografování. Ještě mám jeden dotaz, zda jsi odzkoušel, či zda máš informace jak chodí XH-A1s s recorderem FS4 HD. Jestli to případně nahrává např. samostatně se spuštěním na kameře, či je nutná vložená kazeta. Třeba XM2 šla je přes kazetu - měl jsem tedy zálohu na pásku. Můžeš upřesnit termínově, kdy budeš realizovat test obou kamer při slabém světle. Děkuji.
XF300 je jiná liga, především sklem (které je skutečně velmi kvalitní), se záznamem 422 je to velmi solidní kamera. Na druhou stranu XDCAM EX má lepší lowlight. Akorát jsou to pěkný "mackové" .-) .
ježisí sry "v"ideokamery.cz
Za tuhle odpověď ti moc děkuju Pavle"jedničko". Nedávno jsem totiž řešil jestli si mám koupit ještě jednu XF100 jako secondary kameru nebo právé XH-A1ku. No nakonec to dopadlo tak, že jsem se rozhodl stávající XF100ku pasovat na "druhou" a koupit si XF300. Nákup plánuji v nejbližší době ( prosinec - leden) a ano samozřejmě ve spolupráci s wideokamery.cz :)
XH-A1 má kvalitnější sklo (a delší ohnisko) a CCD čipy (netrpí RS, např. při záblescích). XF100 snímá na full rastru 1920x1080 a má kvalitnější záznam. Osobně mi přijde obraz z XH-A1 z hlediska kresby lepší, ovšem XF100 působí prokresleněji (pro mě osobně ale i o vous "umělohmotněji", jde tady spíš o pocit). Barvy jsou ale u XF100 zas o vous lepší (při dobrém světle). Podle mě je to plichta 50:50, navíc každá ta kamera má trochu jiné možnosti použití (stále jsou práce, na které bude XH-A1s lepší). Ale já lenivím, takže menší kamera mi zcela vyhovuje, už se taky těším na test ve městě za malého světla, který budu moct přímo porovnat s předchozím testem XH-A1, dám pak vědět .-) .