Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Final cut pro X a Canon XF100
Vyzkoušej radu od Vierzbowskiho, na ten ProRes jsem úplně zapomněl. Jen nevím, proč se jeho příspěvek zobrazuje samostatně. Zkus v levym sloupci kliknout na starší příspěvky ve tvém vlákně. A tu H.264 bych na tohle nepoužíval vůbec.
Moc díky za radu, ale tam v tom convertoru je takových možností a všechno se to liší hlavně příponamy. Já to vyzkoučel v H.246 HD video *.mp4. 1920*1080 kbps - original, fps - original, codec - aac, tak nevím.
Při převodu MXF z Canonu XF100 bych rozhodně zachoval mpeg2 kompresi videa. Takže konvertovat do *.m2t, video 50Mbps konstantní datový tok, zachovat frame rate 25 snímků i proklad (upper field first), pokud chceš zachovat i barvy, zvol profil 422 (místo Main nebo High). Připoj zvuk (ne do samostatnýho souboru), ponech ho v linear PCM nekomprimovaný (48kHz, 16bit, stereo), nebo pokud to nepůjde, tak do co nejvyššího datovýho toku nabízenýho audio kodeku (opět zachovat 48kHz, 16bit, stereo). Neznám FCP a jeho možnosti, ale tohle mi připadá univerzální.