Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Xx Re: MVX100i: expozice
Jo, mrkněte do článků o \"Speciálních a kutilských...\" a najdete tam mj. dostupnou firmu Kenko. Kliknutím na Recenze rozvinete 3 druhy a vyberete si C:Nezařazené. Několik ukázek je taky v aktualitkách (nahoře je podle data proklikejte dozadu). Zájem nebo konzultace prosím pak realizujte do firemní E-pošty.
Re: X x Re: MVX100i: expozice
No co se týče zesílení, tak nejlevnější digitální kamera od Canonu, u které jsem narazil ve specifikacích na zesílení, je XM2 za 92 tisíc (pan Jelínek ji prodává cca za 82 tisíc). - ale možná se pletu. Holt jsem měl před těma 5 lety velký štěstí, že jsem kapl na známého, co mi prodal svýho použitýho takhle vybavenýho Panasonica (tuším tehdy za 18 tisíc). Ještě možná dotaz na pana Jelínka - co se týče málo širokého úhlu toho mého nového Canonu - prodáváte k těmhle kamerám širokoúhlé předsádky, které by to trošku vylepšily? V ceníku tady na webu jsem narazil jen na baterky.
X x Re: MVX100i: expozice
Toto téma mě vyprovokovalo k dotazu, jak je to u kamery Canon MV600i. Zde lze nastavit posunutí expozice (clony). Nevíte však, zda lze rovněž nastavit zesílení? Já myslím, že nelze. Cíl - u záběrů s nižším osvětlením (žárovky) snížit zesílení, čímž sice bude tmavší záběr, ale s nižším šumem, který je výrazný velkým zesílením nastaveným automatikou. Zlepšení lze někdy dosáhnout nastavením delšího času závěrky, což však zase nesvědčí pohybu. Díky.
Re: 4Re: MVX100i: expozice
Jojo, -----NOVY (model) nerovna se LESI!----- Jak masírují reklamy v TV! Nová známost je jen naděje, ne jistota! A nakonec si třeba abi nevrznete...:-) Mě spíše imponuje jediná reklama (i když taky jen finta...): Nový?! NE! Vpraný v per-volu! :-) Mám podobnou zkušenost, jak uvádí majitel webu -p.P. Jelínek a to ze starou D8-kou chacha(tedy co se světelnosti a světlosti-průměru nad 37mm objektivu týče, jasně že navíc doporučuji alespon CCD 1/4\" a nad 1Mpixel a to i když je třeba pro PAL jen 0,4Mpixelu, jde o to, že výpočet probíhá z jemnějšího rastru a obraz je daleko ostřejší a čistší i při elektronické stabilizaci, minimálně však postačí i 0,8Mpixelů).
4Re: MVX100i: expozice
Mrkněme na problém selským rozumem. S88 byl jedním z nejlepších strojů zlaté éry (rok 1996) kompaktního S-VHS-C a Vy jej posuzujete \"pouze\" na běžné TV. V prosluněném exteriéru by možná MVX100i zvítězila, jenže má CCD 1/4\" a objektiv 37mm. Panasonic NV-S88 má 1/3\" čip a 43mm! A jsme u jádra pudla: velká část někdejších analogů má oproti digitálním miniaturám větší snímače i objektivy a v jejich masivnější schránce (S88 má 880 gr. bez náplní) se také dalo obvykle lépe \"pomoci\" vestavěným mikrofonům. Myslím, že je to logické a zdaleka se to netýká jen jedné značky...
3Re: MVX100i: expozice
Hmmm, koukl jsem se do diskuze a vidím že hned vedlejší příspěvek je o tom samým. Takže si na to budu muset zvyknout. Stejně by mně ale zajímalo, proč jsou v mnoha případech ty supermoderní (nebo supermódní?) digikamery o dost horší než staré analogové... Mně např. už teď připadá, že mám drobet horší zvuk, o natáčení v šeru jsem se zmiňoval a taky ta nová kamera má o dost užší zorný úhel než jsem byl zvyklý....
Re: Re: Canon MVX-100i - nastavení expozice
Jojo, díky moc, máte pravdu. částečně jsem to nepochopil, částečně něco přehlídl. V návodu je opravdu napsané, že se jedná o nastavení clony - čili v šeru (když je otevřená) už to zlepšit nepůjde. Já jsem vycházel z toho, že u mé dosavadní staré (a teď zjišuju že hodně dobré) kamery Panasonic NV-S88 se v manuálním režimu na jednu stranu zavírala clona (ztmavování) a na druhou stranu plynule scéna zesvětlovala (asi nějakým zesílení signálu - bylo to měřeno v dB (od nuly do +15 dB) - přitom docela bez zašumění obrazu. No a tady u této nové kamery teda netuším, co budu v šeru dělat - jsou tam jakési režimy \"noc\" a \"nízké osvětlení\", ale jedná se u nich v podstatě o nízkou rychlost závěrky, (cukající obraz) - čili nepoužitelné... Já vím, všude se tvrdí - při natáčení svite, svite a zase svite, ale jsou situace, kdy se svítit nedá (není čím), nechce (pro neporušení atmosféry) nebo nesmí (spící děcko při rožnuté lampičce). Poradí někdo nějaký \"fígl\", nebo se s tím budu muset smířit? Myslel jsem si, že ten Canon není kamera úplně z nejhorších ... :-(((
Re: Canon MVX-100i - nastavení expozice
Nejsteli venku a neníli zrovna slunný den, ale naopak pod mrakem tím spíše v interieru, leda že by jste měl rožlé halogenové reflektory tak cca od 500W, tak pak by šlo ručně nastavit expozice do plusu, neb kamera by při dostatečném odvětlení nebyla s expozicí na max, což je zřejmě váš případ zkoušíteli to v šeru!!! Toto platí obecně a nejen pro vaši kameru! Vyzkoušejte to např. přímo proti světlu z blízka! Pak z automatiky půjde pravděpodobně expozice ručně nastavit do plusu až do velkého přeexponování-přesvícení, neb také se říká přepálení bílé. Jestli, pak je chyba jinde-možná i v kameře.