Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon HG20, HV30, HF100
O tom, který soft je nej, by se dalo dlouze diskutovat. Mám-li porovnat ty, které máš doma, jednoznačně volím ten druhý.
Tak sem nakonec koupil HF 100. Snad jsem neudělal nějakou zásadní chybu. V čem budu stříhat zatím nevím, mám Pinnacle 12 a Vegas Platinum 8. Zatím jsem se nikde nedočet, který soft je nej. Jde mi o to, že to budu zatím pálit na DVD ( mám zatím jenom CRT TV ). I za rady, který soft je nej na převod z HF 100 do DVD byl bych moc rád. Dík za všechny dosavadní i budoucí rady.
Presne tak jak pise bd. Nenechat automatiku udelat z sera den a tocit proste sero! Podexponovat mebo leda zpomalit zaverku= prodlouzit cas expozice i za cenu rozmazani pohybu -tocte ze stativu v seru a neni mazanice z celeho obrazu ale jen z pohybujicich se obektu. Je to stejne jako u foceni v seru bez blesku.
Pokud si dokážete správně vyvážit barvy a přiznáte horší světlo (=nebudete z kamery ždímat slunný den) té HV30 se nemusíte bát.
Jen maličká připomínka k tomu AMD jaký střihový software budete používat, protože některé softy nemají rády AMD procesory k vůli instrukcím.
Jen si myslím že dnes do 20000Kč HV-40 asi nesežene.To tak HV-30
hmm, tak samozřejmě největší čip má HV40, takže asi máí největší předpoklady při horším světle... pokud by jsi potřeboval i při tmě či horším světle (přítmí, skoro tma, absolutní tma), a nevadí ti nazelenalý obraz, vol zn. Sony, ta umožňuje tzv. noční vidění.
Jde mi hlavně o to natáčení v horším světle. Takže mě zajímají hlavně tyto poznatky. Moc dík
tak dnes již HV40 .-))), vývoj se nedá zastavit. Ty kamery jsou střevama dost podobné, liší se ZEJMÉNA způsobem ukládání záznamu a komprimací. Nejistější, i vzhledem k zálohování HV30, respk. HV40, nevýhoda, 1:1 přehrávání do PC. Další mají rychlé stahování, přesto jejich komprimace AVCHD je náročnější na střih a pro lepší práci vyžaduje čas na převod od lepšího komprimátu (pro snadnější práci na PC) a dále SD a HDD trpí také na své mušky. např. HDD je náchylnější na zacházení. Určitě se nespletete s žádnou z výše uvedených.