Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Ještě jednou GS500
...trochu z jiného soudku - o GS500 silně a déledobě uvažuji - ovšem absence AV in a AV/DV převodníku mi natolik vadí, že si říkám, počkat na příští model?, kdo ví - GS400 se už nesežene...menší rozměry GS500 mi vyhovují, stejně cena.
to Ferdik: Rozlišení miniDV - PAl je pořád stejné 720 x 576. Pro větší rozlišení musíte jít do HDV, tedy z nejlevnějších SONY HDR-HC3 a SONY HDR-HC1.
Ale kvalitní zdroj dá lepší obraz i při rozlišení 720x576. Proč by se jinak dělaly kamery za 200 000 Kč pro DV? Sám pozoruji velký rozdíl mezi MVX500i, MVX45i a HDR-FX1 - vše na PAL 750x576.
...na to kdo/nebo co koho uspokojí je věru těžká odpověď!, ale myslím, že jak se píše i na ofic. stránkách - GS500 je kamera pro náročné...
Uvažuju o koupi téhle mašinky. Je to ale dost peněz a tak pečlivě zvažuju každý výběr. Jde mi o to, že budoucnost patří větším TV (LCD, plasma) s poměrem stran 16:9. Mám už půl roku LCD 82 cm a můžu říct, že fakt potřebuje dobrý zdroj, pak je obraz prostě nádherný. Obyčejné mašinky s 1/6" čipem mají bídné rozlišení a po výsledné kompresi na MPEG2 je to ještě horší. Proto mám konkrétní dotaz: uspokojí mé potřeby NV-GS500, když má už i displej 16:9 a Cinema mód 16:9 a čip velikosti 1/4,7" ? v manuálu se píše, že má rozlišení v 16:9 módu 720k (oproti běžným 400k). Předem díky.
recenzi jsem četli...GS500 tam na první pohled "lecos" vytýkají - hl. ztrátu některých profi efektů, ovládacích prvků, zmenšení LCD a tak - ovšem nelze nepřehlédnouti, že je hodnoceno zlepšení úrovně šumu, podání barev při nižší citlivosti ap. Pokud si přečteme jejich dřívější, ale i zdejší recenzi na GS400 - ta byla veskrze obdivná...GS500 v nové recenzi nemá zaznamenáno žádné zhoršení optické, zvukové kvality nahrávky - a o to hlavně jde, ne? Ztráta profi prvků je doprovázena poměrně značnou ztrátou na ceně - což pro širší veřejnost je jistě pozitivní.